Tuesday, December 05, 2006

Mies

Mies näki minut ensimmäisen kerran monta vuotta sitten baarissa. Omien sanojensa mukaan, ensimmäisenä hän huomasi silmät ja perseen. Etenkin sen perseen. Se piti saada.
Minä huomasin vain nuhjuisissa, jopa likaisissa vaatteissa tuopin takana röhnöttävän todella väsyneen näköisen miehen. Istuimme kuitenkin samaan pöytään koska vain siinä oli tilaa ja tunsin entuudestaan toisen pöydässä istuneen hepun. Miehen jutut oli varsin korkealentoisia: niin suuruudenhulluja suunnitelmia en ollut keneltäkään kuullutkaan. Just joo, ajattelin, suuret on puheet, niin-niin.
Puhelinnumerot tuli vaihdettua, sillä meillä oli meneillään bailukesä ja mies lupasi hyviä etkoja talonsa terassilla. Oli lauantai-ilta.

Maanantaina töissä valitin pitkää hiljaisuutta seuraelämässä, ja päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Minä rupean nyt käymään treffeillä! Oikein monien ihmisten kanssa. Viisi minuuttia tämän julistuksen jälkeen puhelimeni soi – lauantain nuhjuinen väsynyt ja vanhannäköinen mies soitti. Täysin asiallisesti. Hän pyysi lähtemään kanssaan jonain iltana leffaan ja kaupungille katsomaan neonvaloja.

Minä suostuin, vain koska olin juuri julistanut että nyt alkaa seuraelämä. Ja koska mies pyysi niin kiltisti, niin täysin asiallisesti. Ei soittanut keskellä yötä kännissä tai aamulla krapulassa, vaan keskellä maanantaipäivää töitten lomassa. En voinut sanoa ei, vaikka koko humpuukiukko ei yhtään kiinnostanut.

Ensimmäisillä treffeillä mentiin ajamaan carting-autoilla. Treffit sujui ihan hyvin, vaikka minä en mitään puhunutkaan. Mies oli ajatellut että ei noin ujoa voi olla olemassakaan. Silti kovasti vonkasi päästä vielä iltateelle kun toi minut kotiin. Ensitreffimme sujuivat ihan mallikkaasti, verrattuna vaikkapa ystäväni vanhempien ensitreffeihin, joilla ystäväni isä osti kyllä molemmille kahvit mutta vain itselleen kahvileivän. Tosirakkaus ei takerru moisiin pieniin yksityiskohtiin, sillä kuten lukija voi oivaltaa, parihan siitä silti syntyi.

Sitten seurasi meidän toiset treffimme, kolmannet ja sitten ei enää lasketakaan. Paitsi vuosia.


P.S. Humpuuki-ukko muuten toteutti ne suuruudenhullut suunnitelmansa.

No comments: