Wednesday, May 23, 2007

Riskiryhmässä

Migreenipotilailla on terveitä suurempi mahdollisuus saada aivoinfarkti. Sydämen eteisen väliseinäreikä altistaa aivoinfarktille. Flimmeripotilailla on normaalia suurempi aivoinfarktin esiintyvyys.

Minä olen kolminkertaisesti aivoinfarkti-riskiryhmässä. Ei pitäisi tutkia internetiä niin ahkerasti. Voisin varmasti paremmin ilman tätäkin tietoa. Varsinkin nyt, kun päätä on pakottanut hirveällä paineella jo kolmatta päivää ja yötä peräkkäin. Vaakatasossa ollessa tuntemus yltyy todella tuskaiseksi. Tämä ei ole migreeniä, tämä on jotain muuta, ei niinkään kipua vaan painetta.

Mutta voisinko olla riskiryhmässä sittenkin vain kerran? Sydämen eteisväliseinäreikä eli ASD voi aiheuttaa migreeniä – miksi ja miten, sitä ei osata selittää, mutta reikä suljettaessa migreeni saattaa kadota. Lisäksi ASD voi aiheuttaa flimmereitä eli sydämen eteisvärinäkohtauksia. Jospa kaikki johtuukin siitä reiästä?

Ja minähän kieltäydyin reiän tarkemmasta tutkimuksesta, koska se olisi pitänyt tehdä ruokatorven kautta, "eikä toisi kuitenkaan mitään uutta relevanttia tietoa". Nyt alan muuttaa mieltäni.

No comments: